Thuishulp Breda en MBO Curio zetten samenwerking voort

ThuisHulp Breda en het eveneens Bredaase MBO Curio zetten hun vorig jaar gestarte samenwerking voort. Zes studenten van de richting zorg en welzijn lopen tot de zomervakantie wekelijks een of twee dagen mee met een ervaren thuishulp. Deze leert hen kennis maken met het mooie vak thuishulp. Didy de Jongh van ThuisHulp Breda: “Deze samenwerking is een win-winsituatie.”

 

De samenwerking tussen de thuishulporganisatie en de Bredaase school voor middelbaar beroepsonderwijs startte vorig schooljaar en werd geïnitieerd door het leer-werkbedrijf van Curio. “Er zijn te weinig stageplekken en dankzij deze samenwerking kunnen onze studenten op een hybride werkplek toch praktijkervaring opdoen”, vertelde praktijkopleider Sandra Raats vorig jaar al.

En ook dit jaar is zij blij met het partnerschap. “Naast vakkennis, leren studenten contact maken met cliënten en collega’s. Deze stage is een leerzame ervaring voor hun beroepshouding als helpende in de zorg.”

 

KENNISMAKEN

De kick-off van de nieuwe lichting studenten heeft inmiddels plaatsgevonden. Hierin gaf zorgcoördinator Didy de Jongh een presentatie over ThuisHulp Breda en maakten de studenten en thuishulpen kennis met elkaar. “Het is voor veel leerlingen best spannend om stage te lopen. We hopen dat deze bijeenkomst ervoor gezorgd heeft dat dit deze spanning wat minder is.”

 

ThuisHulp Breda koppelt, naast twee thuishulpen, een zorgcoördinator aan elke student. “Zo garanderen we een goede begeleiding. Voor de cliënt is het daarnaast prettig dat er een extra kracht aanwezig is. Klusjes waarvoor normaal gesproken minder tijd is, kunnen nu goed gedaan worden”, aldus Didy. Ze vervolgt: “En tegelijkertijd is het voor de onze thuishulpen een mooie uitdaging een student te begeleiden.”

 

Didy hoopt dat een aantal studenten het werk dusdanig leuk vindt en goed doet, dat deze tijdens de zomervakantie als thuishulp komt werken. “En als dit goed verloopt, is wellicht een vast dienstverband aan de orde.”

Lees ook...

Overname ThuisHulp Breda door Thuiszorg West-Brabant

Training “verslaving en persoonlijkheidsstoornissen”